Гимназията откри новата учебна година

Дворът на Гимназията отново се изпълни с усмивки, цветя и детски гласове.

Въпреки че официалното откриване на учебната година беше само за новите паралелки в I, V и VIII клас поради епидемичните ограниченията, тържественото настроение завладя ученици, родители и учители.

Новата учебна година започва с 345 ученици, като има две паралелки в първи клас, две в пети и една в осми клас. От 118 първолаци в града 31 са в Гимназията. 

Ръководството на училището отдели средства за обновяването на кабинетите, за да се чувстват всички ученици уютно и спокойно в училището. Изцяло е подновено оборудването на класните стаи за двете втори паралелки и така постепенно ще бъдат обновени всички класни стаи.

В поздравлението си за новата учебна година директорът Павлинка Шопова-Начкова благодари на родителите за правилния избор да запишат децата си в Гимназията. Председателят на Общинския съвет д-р Пенев, който е възпитаник на училището, припомни на учениците, че за всяко нещо има време, а тяхното време сега е да учат. 

В празничната програма на откриването се откроиха изпълненията на спортни танци от Шерлин Джан и Емил Балабанов – носители на множество награди. При следващите песни Шерлин увлече в танци и първокласниците. Някои от тях заиграха съвсем спонтанно, други решиха, че ситуацията на първия учебен ден е доста сериозна и не е за танци. Но всички първолаци бяха спокойни – още по време на лятното училище те свикнаха с обстановката, с учителите, със съучениците си.

Тържеството завърши, първият час ще се взема стъпаловидно за различните класове. От утре започва училищното ежедневие – с уроци и домашни, но и с игри, песни, възможности за изява на всеки ученик.

Така, както е всяка учебна година.

Може също така да разгледаш…