Днес, на 1 ноември, отбелязваме Деня на народните будители

Празник, дошъл от сърцата на българите в знак на благодарност и уважение към хората на духа, на перото, на книгата, към просветителите и борците за национално освобождение.  

За наша радост и гордост списъкът е дълъг:от  Паисий Хилендарски и Възраждането,  та до наши дни. Към този списък  всеки от нас прибавя хората, които са го научили да чете, да пише, да знае историята си, да култивира в себе си ценностите, които изграждат обществата и личностите. Хората, които са го „събудили” и са отворили ума и сетивата му с писано и изречено слово.

За себе си към  списъка на Будителите мога да добавя първата си учителка по български език госпожа Величкова, колежката си г-жа Таня Чапарова, младият, но изключително вдъхновяващ Михаил Паев и всичките си колеги от СУ“Свети Климент Охридски“, с които ежедневно се срещаме с предизвикателствата на младото поколение в опитите си да го „събудим“ и подготвим за живота.

Днес е трудно и различно. Но точно за това има нужда от Будители, от усилията и възрожденския дух на Вас, колеги.Бъдете здрави и търпеливи, търсете в учениците си искрицата и я палете –упорито и всеотдайно, предавайте  от Вашия огън и обич за да ни има и да  пребъдем.

                                          Честит Ден на народните будители!

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...