Какво е родина?

Човек може да си обясни думата “родина” по няколко начина. За някои тя е там, където са сърцето и душата, а други ù поставят географски ограничения.

За мен като човек живял в чужбина тя преди всичко е едно необяснимо чувство, което те завладява  и не можеш да го пренебрегнеш, дори и да искаш. Родината е пространство.Родината е невидима. Тя е и материална, и затова вечна. Такова странно, но в същото време прекрасно чувство изпитвам към България.

Какво е патриотизъм?

 Едно, според мен, справедливо определение е “Любов към родината, уважение към историята и традициите ù, загриженост за бъдещето на страната и народа ù”.

Патриотичното възпитание започва в семейството, но училището трябва да оформи патриотичния мироглед на бъдещите граждани на гр. Пещера. Затова ние , ръководството на  СУ ,, Св. Климент Охридски” , гр.Пещера подкрепихме идеите на учениците и колегите ни относно организацията и реализацията на инициативи по отбелязване на Националния празник на  Република България.

 Равносметката. В няколко думи само: ГОРДОСТ. УДОВЛЕТВОРЕНИЕ. ВЪЗВЪРНАТА НАДЕЖДА В 

ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ.

Думите на Левски ,,Ние сме във времето, и времето е в нас“ , вчера  бяха не просто думи , а дела за нашите деца, подкрепяни от своите учители и родители.

Защото: ,, ВСЯКА ЧОВЕШКА СИЛА ИМА КРАЙ – РОДИНАТА Е ВЕЧНА ЗАЩОТО ТЯ ЖИВЕЕ В НАС, В НАШИТЕ ДЕЛА И В ДЕЛАТА НА ДЕЦАТА НИ.”

 Д. ТАЛЕВ

Скъпи колеги ,

нека всеки ден доказваме, в името на патриотичното възпитание на децата ни, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ.

Скъпи ученици, вие сте гордост за нас!

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...