Карнавал по случай седмицата на книгата

По повод Седмицата на детската книга в 

СОУ „Св. Кл.Охридски “гр.Пещера в ПИ групите  от начален етап се проведе карнавал на тема  „Моят любим приказен герой” , в който участниците се превъплътиха в различни образи на герои от познати приказки.

    Малките възпитаници на училището  участваха в тази инициатива с огромно желание. Изпълнени с трепетни емоции, децата  показаха не само своите костюми, но и актьорските си умения при представянето на героите.    

    Така, на 24.04. 2015г. , в следобедния петъчен ден в нашето училище оживяха приказните образи на Хитър Петър и Настрадин Ходжа от приказката “Хитър Петър”, златната рибка от  „Рибарят и златната рибка”, Снежанка от  „Снежанка и седемте джуджета“,  баба Яга от „ Хензел и Гретел”, Пипи дългото чорапче… и още много, много други герои , познати на малки и големи читатели на книжки от детството.

   Всички участници в конкурса получиха  награди – лакомства, подаръци и грамоти, а зрителите  останаха с приятно изживяване, потопени във вълшебния свят на приказките, където живеят техните любими герои.

    При особен интерес и много настроение  се проведе тържеството, а за добрата организация на мероприятието се погрижиха възпитателите  Н.Михайлова, С.Димова, Н.Петкова и П. Параскова.

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...