Малките полицаи в действие

Днес се проведе поредното учебно занимание с участниците в Детското полицейско управление в СУ „Св. Кл. Охридски“ в град Пещера. На терен децата се запознаха с правилата за движение на пешеходците и правилното пресичане на улиците.

Занятието започна с лекция от полицейски инспектор Иван Христев. Третокласниците показаха, че знаят за какво са пешеходните пътеки. Ники Билбилев отговори изчерпателно как трябва да се пресича правилно: „Оглеждаме се два пъти наляво, два пъти надясно и два пъти нагоре – да не падне някой самолет!“.

Последва практическа част – децата преминаха през пешеходна пътека. Шофьорът на първия автомобил като че ли се стресна и отби доста преди групата, но следващият спря и даде предимство на младите пешеходци.

След това класът беше разделен на три групи към младшите полицейски инспектори К. Гайдаров, К. Стоилов и Т. Атанасов, които отговориха на конкретни въпроси. Децата се поинтересуваха какво да правят, ако няма очертана пешеходна пътека, какви глоби ще платят шофьорите, ако не осигурят предимство.

В края на занятието беше най-интересната част – третокласниците влязоха в патрулката (макар и не на мястото на водача). Момчетата бяха много ентусиазирани от възможността да бъдат арестувани. Това обаче няма как да стане, тъй като целият клас работи много добре в часовете и всички ученици са за пример.

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...