Никакво онлайн обучение, никакви вируси, пък било то и с корона

Не могат да спрат изявите на учениците от СУ „Св. Климент Охридски“.

Училището отбеляза последните дни на октомври с няколко извънкласни инициативи. В началото на седмицата седмокласниците направиха рисунки на едноклетъчни организми.

По случай 1 ноември  коридорите бяха украсени с табла на будители, като всеки клас се постара неговото да бъде най-цветно, най-красиво, най-стойностно. Изключително оригинален беше проектът на Шерлин Джан от V Б клас, който представляваше разтворена книга, посветена на Софроний Врачански.

Във фоайетата имаше презентации за пещерските будители и за учителите, работили в минали години в СУ. Автори на тези интересни проекти бяха десетокласниците Мария Младенова, Ивет Кузева, Георги Кънчев, Коста Атанасов, Билял Юмеров.

Ученици от СУ, заедно с 61 свои връстници, участваха и в конкурса „Пещерски будители“ на Биовет за есе и рисунка по случай Деня на народните будители. Нашите представители направо отвяха конкуренцията. От 8 участници от СУ 6 са с призови места. Първо място за рисунка в различни възрастови групи взеха Магдалена Пройчева от VII А и Селин Смаилова от IX клас, а Мария Младенова от Х клас се класира на второ място. Виктория Чучева (VI Б), Елеонора Коралиева (VII Б) и Каталина Панайотова (VI Б) бяха класирани съответно на  I, II и III място на конкурса за есе. Тези постижения са напълно в духа на Гимназията, която се гордее с качество, а не с количество.

Ентусиазмът на учениците съвсем естествено обедини двата празника – Деня на народните будители и Хелоуин. Ученическият съвет организира конкурс за най-атрактивен тиквен фенер. Учениците бяха толкова запалени по идеята, че някои класове подготвиха по няколко тикви и класните им стаи почти заприличаха на пазар на открито. Фенерите бяха изложени сред подходяща украса от есенни листа. Най-много се впечатлиха учениците от началните класове, които искаха да пипнат всеки от експонатите.

На първо място журито постави тиквения фенер на IX клас, представляващ една изключително интелигентна тиква – мозъкът ѝ направо преливаше навън.

През следващата седмица дейностите в СУ продължават с проектите на петокласниците по английски език. Те трябва да направят макет на стая – такава, каквато я виждат в мечтите си. А след това да я опишат на английски. Проектите на най-нетърпеливите ученици вече красят класните стаи.

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...