„Нося България в сърцето си!“

Това е мотото, което обедини всички прояви в СУ „Св. Климент Охридски“ в навечерието на Националния празник на Република България.

А тези прояви бяха разнообразни и изпълнени патриотична гордост. По традиция в учениците от начален етап подготвиха табла за Трети март. По-големите създадоха презентации, които могат да се видят на екраните в коридорите на училището. Годишнината от Освобождението стана повод учениците да припомнят всичко, с което се гордеем като българи – героите от Освободителната война, съкровищата на България, природните ѝ красоти, най-красивите градове и пещери на родината ни. Всички презентации бяха обединени от извода на дванадесетокласниците:

„Силен дух и невероятна красота – това е България!“

В презентацията на IX клас имаше и малко известни факти за самурая Сейго Ямадзава, воювал за свободата на една далечна за него страна.

Много от проявите бяха свързани с конкретни учебни теми. Първокласниците направиха българското знаме от цветна хартия и цветни пеперудки, а учениците от X клас представиха проектите си на тема MY COUNTRY, в които описаха родината си на английски език.

Кулминация на проявите за Националния ни празник беше рецитацията на „Аз съм българче“ от всички ученици в начален етап на обучение.

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...