Уважаеми зрелостници

на СУ ,, Св. Кл. Охридски” – гр. Пещера ,

Чест и привилегия за мен е да ви поздравя за успешното завършване на средното ви образование. Това е вълнуващ момент за вас. Да завършиш един етап от живота не е край. Напротив. Това е ново начало и днес е първият ден от вашето бъдеще. 

От тук нататък на всички ви предстои важен избор, дали да продължите обучението си или да намерите друг път на реализация.

Който и път да изберете винаги помнете, че най – ценното в човешкото ви усъвършенстване е да не спирате да се образовате,  да сте постоянни,  упорити и отговорни. Запазете най – важните човешки ценности, на които ви учеха вашите учители: добродетел и безкористност, разум и благородство, достойнство, истина и свобода. Това,  което ние в училище се постарахме да ви дадем не бяха само знания, но и изграждане на отношение към живота. Научихме ви,  че проблемите са неизбежни и че всяка трудност е предизвикателство.  Че с труд, упоритост и търпение всяка цел и мечта са постижими. Задачата ни беше не само да ви даваме знания,  но и да ви научим как сами да намирате знанието и да го използвате. 

Винаги помнете:

Знанието е сила.

Правото на свобода и лично щастие е най – съкровеното човешко право, което всеки разбира по своему. 

Днес, светът е пред вас. 

Бъдете здрави!

Бъдете успешни!  

Изпълвайте мечтите си с реалност!

Повод за гордост. 

Отличниците на ДЗИ, които за поредна година доказаха, че когато искаш и можеш, че когато модните течения не са те повлекли към големия град, че когато добри учители са подали ръка… няма значение, че си избрал да завършиш средното си образование в малкия роден град.

Петър Гангов, отличник на випуск 2020/ 2021г. и отлична оценка на ДЗИ по Биология и здравно образование

Акександър Кехайов, отлична оценка на ДЗИ по Биология и здравно образование

Хасан Сали, отлична оценка на ДЗИ по Английски език

Скъпи зрелостници, честито дипломиране!

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...