Уважаеми учители, ученици и родители

Днес словото на светите първоучители отново ни събира. Това, с нищо несравнимо в българската история дело, е големият повод да се гордеем, че сме българи. Затова и празникът на светите братя Кирил и Методий е толкова тачен от българското училище, превърнал се е в негов синоним.

   Децата ни израстват с историята на буквите и осъзнато се гордеят с делото на създателите му, научават се да се гордеят  с факта, че са българи, защото 24. май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. 24. май е символ на достойнство, традиция и духовност.

   Вечният химн на Светите братя Кирил и Методий отново звучи и ни зове да бъдем заедно. Песента, която ни съпътства в майския ден, е нашият поклон пред безсмъртното дело на Учителите. С нея съпреживяваме радостта и възторга от стореното преди  векове, чрез нея почитаме святото начало, от което тръгва българската народност.

   Денят на светите братя Кирил и Методий не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация. Дава ни уникалния шанс да сме различни и “с книжовността, таз сила нова съдбата си да променим“.

Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще, защото най-сигурната инвестиция е образованието, защото всичко – и велико, и обикновено – започва от ученическия чин, от Аз, Буки, Веди, от пространството на духа.

             Уважаеми учители, ученици, родители,

СУ “Свети Климент Охридски“, гр. Пешера вече  113 години събира и раздава познанието на пещерските  деца.

Убедена съм, че нашият град, който познава делото на именити и безименни учители и просветители, продължава да слуша словото и да вярва в неговата сила, защото по усърдието и грижата за него “ще ни познаят людете някога”.

И да не забравяме, че каквото е днес училището, такова ще е и бъдещето ни! Това е нашата отговорност!

Честит празник на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към буквите!

Честит празник на всички вас, колеги, които в трудния делник продължавате да засявате слова в браздите на времето!

Павлинка Шопова – Начкова

Директор на СУ ,, Св. Климент Охридски”, гр. Пещера

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...