Ученици от гимназията почетоха Апостола

Вълнуващи и атрактивни бяха инициативите, с които учениците от СУ „Св. Кл. Охридски“ почетоха паметта на Дякона.

Всяка паралелка от началния курс подготви табло за българския герой. Тези проекти бяха поставени във входното фоайе от началото на седмицата и така всеки, който влизаше в училището, се прекланяше пред подвига на Васил Левски. Първокласниците още не са научили всички букви, но казаха стихотворение и изпяха песен за Апостола. 

Третокласниците направиха книга с фотоси и факти за живота на големия българин. Учениците от IV клас много сполучливо нарисуваха негови портрети, в които успяха да предадат различните емоции на Дякона – и болката му, и стоицизма му, и упоритостта му. С най-голям реализъм се отличаваше портретът на Владо Шопов. Ученикът е приел да рисува Левски, защото е впечатлен от лишенията, които Апостола е търпял в името на свободата.

Представители на Ученическия съвет и десетокласниците направиха две много впечатляващи презентации, в които показаха своето преклонение пред силния характер и идеализма на Апостола.

Ученици от I и XI клас участваха във възпоменателната церемония пред паметника на Левски, поднесоха цветя и сведоха глави заедно с други представители на обществеността от града ни.

Може също така да разгледаш…

Лагер през лятната  ваканция

Лагер през лятната  ваканция

реме за почивка , за игри , забавления , за спорт и физическо укрепване , за любими занимания, за трупане на социален...