Възпитаничка на гимназията представи своя книга

„Светът на големите е много странен“ – това е една от причините да бъде написана детската книжка „Рали и малкият голям герой“.

Неин автор е Мария Цикалова от випуск 2009 на СУ „Св. Кл. Охридски“ с класен ръководител г-жа П. Георгиева. Мария Цикалова е медицинска сестра в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Книжката е посветена на движещата сила в живота на авторката – двете ѝ дъщери. В нея през погледа на детето е показано как то усеща болката и страха, тъгата и тревогата на възрастните. Сюжетът е свързан с конкретна ситуация – как реагира по-голямото дете при поява на бебе в семейството. Рали се отказва от всички лакомства, за да се прибере вкъщи сестричката ѝ, родена преждевременно.

Мария Цикалова представи книгата си пред ученици и учители от Гимназията, пред свои бивши съученици. Разказа какво са недоносените деца – тези малки големи герои, с какви проблеми се сблъскват и те, и техните семейства. Публиката разбра от първа ръка как се ражда една книга – от началното вдъхновение до готовия продукт.

„Рали и малкият голям герой“ е луксозно издание, с богати и красиви илюстрации, като текстът и рисунките са консултирани с детски психолог.

По един лев от стойността на всяка продадена книга ще бъде дарен на Фондация „Нашите недоносени деца“.

Учениците и учителите от СУ „Св. Кл. Охридски“ пожелават на Мария Цикалова успех и със следващите ѝ творчески проекти – продължението на тази детска книжка и нейния предстоящ роман за възрастни, който обсъжда бременността и раждането от различни гледни точки – социална, философска, религиозна.

Може също така да разгледаш…