Национален празник 3-ти Март

Гимназията отбеляза 3 март с разнообразни събития

За учениците от СУ „Св. Кл. Охридски“ не е нужно конкретен повод, за да покажат, че са достойни българи. В навечерието на Националния празник за пореден път те доказаха, че родолюбието е естествено тяхно състояние.

Проявите за 3 март бяха своеобразно продължение на преклонението пред Апостола. В памет на Левски беше направен специален кът; учениците от началния етап рецитираха стихове за героя, а Нил Пехливан от VI Б клас написа стихотворение за Дякона.

В стаите на началния етап бяха направени специални кътове, посветени на Трети март. В тях имаше снимки на връх Шипка, на Самарското знаме, на видни опълченци и руски войни. Учителите бяха подготвили специални презентации, за да отбележат тази величава дата. Учениците, макар и малки, с чувство рецитираха патриотични стихове.

В седмицата преди празника имаше и прояви, свързани с шефството, което Гимназията пое над паметника на избитите априлци в местността Бялча. Въпреки лошото време представители на VIII и IX клас, подпомогнати от учители, почистиха пространството около паметника, а на 2 март поставиха цветя в знак на признателност от всички, учещи и работещи в училището.

Кулминацията на празничните прояви беше празничната програма, подготвена от г-жа Нели Славова и г-жа Мария Стоименова. В актовата зала ученици рецитираха съвременни стихове на патриотични теми, а музикалните им изпълнения разчувстваха всички.

Може също така да разгледаш…