Ден на розовата фланелка

СУ”Св. Климент Охридски” град Пещера отбеляза Деня на розовата фланелка. 💕

Ежегодно, всяка последна сряда на месец февруари, се включваме в инициативите на Световния ден за борба с тормоза в училище. По тази традиция и тази година мероприятията в училище бяха много и разнообразни.

❤ Учениците от 1-4 клас и ГЦОУД изработиха постери, сърца,, послания и картички, с които изразиха своето мнение “НЕ на тормоза в училище”

❤ Учениците от начален курс и техните учители “създадоха” розово сърце в училищния ни двор и казаха “НЕ на тормоза в училище”

❤ Шестокласници подкрепиха най-малките ученици в училището ни. Малките добротворци научиха от по-големите защо розовото доминира в този ден, а после помагаха в творенето на добрини чрез групови занимания. В края на тази вълнуваща среща първокласниците “посадиха” своя градинка с добри думи, защото ” Блага дума железни врати отваря.”

❤ През целия ден във фоайето на втория етаж в училище се прожектираше презентация, която информираше учениците за белезите на тормоз и стъпките за реакция на училищен тормоз. Презентацията беше изготвена от шестокласници в нашето училище.

❤ Ученици от Ученическия съвет проведоха интерактивен “урок” с учениците от ГЦОУД 5-6 клас – “НЕ на тормоза в училище”. Андон Георгиев и Емилиян Аликовски представиха най-важните стъпки за реакция при случаи на училищен тормоз и бяха подготвили екипни игри и интересни ситуации за учениците.

❤ Всички ученици от 1 до 12 клас отправиха своите послания за приятелство и толерантност, които намериха свое място на символична розова тениска , която поставихме във фоайето на втория етаж в училището, за да ни напомня през цялата година да бъдем добри и да търсим доброто 🙂

Може също така да разгледаш…